Премини към основното съдържание

Община Сандански

Име на фирма: 
Община Сандански

В община Сандански интензивно се развиват туризмът и лозарството, както и текстилната промишленост. Застъпен е спа туризмът, поради минералните извори и изградените нови и модерни СПА-Центрове. Поради благоприятния климат и местоположение, в община Сандански е застъпено и оранжерийното земеделие и зеленчукопроизводство. Развито е още овощарството. През последните години силно се развива туризма. Североизточната част на общината попада в Националния парк Пирик. Тук има идеални условия за развитие на планинския туризъм. Функционират 4 планински хижи – Яне Сандански, Каменица (Беговица), Пирин и Малина и курортния комплекс Попина лъка.
В югозападните склонове на Пирин е разположен града-музей Мелник, влизост до който са мелнишките и Кърлановските земни пирамиди и Роженския манастир.
В началото на века десетките малки селца, сгушени в пазвите на Пирин се изградиха множество къщи за гости, които предлагат идеални условия за развиване на селски туризъм.
През последните години нараства и туристическия интерес към екзотичната и непозната планина Славянка, като тук е изградена само една хижа в Община Сандански – Извора.

бул. Свобода 14 2800 Сандански България

Местоположение

Bulgaria
41° 33' 32.1048" N, 23° 16' 28.8984" E
Javascript is required to view this map.

БЕЗПЛАТНО включване в Бизнес каталога на Сандански се обадете на 0888-563-496 или стъпи ТУК!

Вижте телефон, емайл или интернет сайт след вход или регистрация!

Customize This