Премини към основното съдържание

На 2 декември кметът на Банско ще запали коледните светлини на елхата в града

На 2 декември кметът на община Банско Георги Икономов ще запали коледните светлини на елхата на площад „Никола Вапцаров". С това ще бъде даден старта на коледните тържества в планинската община, като наред с това всички емблематични сгради в града, централни улици и входове на курорта, са украсени за по-добро празнично настроение. Също така ски - зона Банско отваря врати на 8 декември, когато лифтовете и съоръженията започват да работят. Богата програма и много изненади са подготвени за официалното откриване на сезона на 17 декември, както в центъра на града, така и на Бъндеришка поляна.

През целия месец декември, Банско ще бъде център на безброй коледни прояви и тържества. Класът по пиано и театрален състав при Народно читалище „Никола Вапцаров" - град Банско ще изнесе своя коледен концерт на 16 декември. Седмица след това, на 22 декември самодейните състави към читалището ще подарят на публиката празничен концерт под надслов „Бяла Коледа".

Жителите и гостите на града, избрали да посрещнат Нова година в Банско, ще могат да се включат в празничния концерт на централния площад в новогодишната вечер, на който специален гост ще бъде младата фолклорна изпълнителка Радостина Паньова.

Източник: dariknews.bg

Коментари

Нов коментар

Customize This