Премини към основното съдържание

Национално състезание по познания за исляма се проведе днес

Днес Районно мюфтийство - Благоевград беше домакин на Национално състезание по познания за исляма. То се проведе в Дома на културата в град Гоце Делчев, като деца на мюсюлмански семейства от цялата страна, посещавали това лято курсове по Коран, проследиха представянето на трите отбора финалисти от с. Бел Камен, Якорудско, Силистра и Смолян, а всички участници получиха като подарък раници, училищни пособия и грамоти.

За класиралите се на първо, второ и трето място и петимата индивидуални първенци имаше парични награди и таблети, които бяха осигурени от Главното мюфтийство и посолството на Турция в България.

Сред гостите на детското състезание бяха двамата заместници на главния мюфтия - Бирали Бирали и Ахмед Хасан, всички районни мюфтии от страната, представители на турското посолство в София и турското консулство в Пловдив.

Състезанието се водеше на български и турски език. Религиозни песни в прослава на Аллах и неговия пророк Мохаммед, както и релиозни притчи представиха деца от групите по Коран курсове в Лъжница, Дебрен и Рибново. Актьор в ролята на героя от турските приказки Настрадин Ходжа раздаваше награди от викторина сред публиката, с въпроси свързани с познаването на исляма и религиозните порядки.

Източник: dariknews.bg

Коментари

Нов коментар

Customize This