Премини към основното съдържание

Обявиха за продан култова механа в Петрич

Една от най-култовите механи в Петрич попадна в ръцете на частния съдебен изпълнител Георги Цеклеов. Едно от най- посещаваните заведения в миналото, собственост на бизнесмена Росен Димитров, е обявено за публична продан, като началната цена, от която ще тръгне наддаването, е 234 000 лева.

Механата се намира в сградата на Младежкия дом в Петрич. Росен Димитров е на път за изгуби придобивката си заради огромни финансови задължения към банкови институции, непогасявани с години. Заведението от години не работи и се руши пред очите на стотици жители на южната община. Според петричани, въпреки че се намира в центъра в сградата на Младежкия дом, собствениците на заведението многократно са се опитвали да го съживят, но напразно.

Сменили се няколко стопани, последният направил подобрения в началото на кризата, но без успех. Така заведението попадна в ръцете на съдия-изпълнител. Припомняме, че през 2009 година Росен Димитров нае да стопанисва и заведението „Зодиак”, собственост на бившия президент на ПФК “Беласица” Костадин Хаджииванов, което през последните години, преди да бъде наето под наем, се ползваше като офис от него. „Зодиак” бе наето за три години от Росен Димитров за сумата от 1500 лв. на месец.

След като договорът му изтече, той се отказа и от него. Междувременно с продажбата на механата в сградата на Младежкия дом в Петрич съдия-изпълнители обявиха за продан и още 11 къщи в града и района заради дългове към банкови институции. Както нееднократно пишем, отдавна се търсят и купувачи за голяма част от имотите на петричките кредитни милионери, които един по един напуснаха града и зарязаха имотите си на банките.

Източник: viaranews.com