Премини към основното съдържание

Петрич ще бъде домакин на републиканското първенство по борба

Квотата за кръг от Републиканското първенство по борба свободен стил Петрич извоюва след тазгодишното издание на международния турнир по борба „Серафим Бързаков", като тогава кметът на общината Димитър Бръчков проведе разговори по темата с председателя на Българската федерация по борба Валентин Йорданов. Той беше официален гост на турнира, като сега решението на федерацията е през месец май 2017 година в Петрич да се проведе кръг от републиканското първенство по свободна борба за деца, момчета и кадети. Той ще бъде в дните 16,17 и 18 май на три тепиха в зала „Арена" Петрич. Очаква се рекорден брой състезатели, треньори и секретариат /над 350 души/ да пристигнат в града за участие в кръга от първенството.

Освен борба свободен стил Петрич ще бъде домакин и на кръг от републиканско първенство по бокс през 2017 година. Квотата е съгласувана с Българската федерация по бокс, чийто председател Красимир Инински гостува в общината на първия демонстративен турнир по бокс организиран със съдействието на Боксов клуб „Беласица" Петрич. Тогава в разговор с кмета Димитър Бръчков е уточнено, че общината има потенциала да домакинства на кръг от Републиканско първенство по бокс. На този етап не е ясно кои ще са дните на кръга от републиканското по бокс в Петрич догодина, тъй като календарът на федерацията излиза през месец януари. И за този кръг обаче в Петрич ще пристигнат над 300 състезатели, треньори, съдии и представители на федерацията.

„Благодарим на кмета и общината за съдействието оказано при подготовката и провеждането на турнирите по борба и бокс в Петрич, в хода на които беше договорено домакинството на кръгове от републикански първенства, защото се показа, че общината има ресурс да ги приеме", казаха организаторите Венцислав Филчев и Деян Жганев.

 Източник: dariknews.bg